~ 300 g kartuleid
~ 100 g porgandit
1,5 dl kodujuustu
1 dl peenelt riivitud Parmesani
1 tl kuivatatud tüümiani või basiilikut
Kastmeks
2 dl kodujuustu
1 dl hapukoort
redist või musta rõigast
murulauku
soola ja pipart
Valmistamine
Riivi porgandid peene riiviga ja kartulid jämedamaga. Viimased
pigista käterätivahel veidi kuivemaks. Sega juurviljad omavahel, lisa
riivitud Parmesan, kuivatatud tüümian ning kodujuust. Vormi parajad
pätsikesed ning prae rohkes tulises õlis pannil mõlemalt poolt
kuldpruuniks. Tõsta seejärel küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile
ning küpseta 200 ºC ahjus veel 7-10 minutit.
Kõrvale valmista kiire kodujuustukaste, lisades hapukoort, pipart,
soola ja redise või mustarõika pisikesi kuubikuid. Puista peale lahke
annus murulauku
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee