Retseptid
Otsi retsepte

Kodujuustupehmed köögiviljakotletid

Maru/Siim Vahur

Koostisosad

~ 300 g kartuleid
~ 100 g porgandit
1,5 dl kodujuustu
1 dl peenelt riivitud Parmesani
1 tl kuivatatud tüümiani või basiilikut
Kastmeks
2 dl kodujuustu
1 dl hapukoort
redist või musta rõigast
murulauku
soola ja pipart

Valmistamine


Riivi porgandid peene riiviga ja kartulid jämedamaga. Viimased pigista käterätivahel veidi kuivemaks. Sega juurviljad omavahel, lisa riivitud Parmesan, kuivatatud tüümian ning kodujuust. Vormi parajad pätsikesed ning prae rohkes tulises õlis pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta seejärel küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 200 ºC ahjus veel 7-10 minutit.
Kõrvale valmista kiire kodujuustukaste, lisades hapukoort, pipart, soola ja redise või mustarõika pisikesi kuubikuid. Puista peale lahke annus murulauku

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee