Kodudes on ikka saiajääkidest vormi tehtud, aga Maru viib selle täiesti uuele tasemele! Ta
päästab peale saia ära ka leiva- ja sepikulõpud ja pruunistab neid enne vormi panemist pannil
tuhksuhkru ja vürtsidega. Ohhh, mis aroomid pannilt tõusevad! Tonka uba pole igas poes, aga
kindlasti leiad selle salapäraselt mitmetahulise vürtsi Umamist või Piprapoest. Veganina
keerutab Maru saiavormi kastme kokku kaerakoorest ja -joogist ja kasutab muna asendajana
linaseemnejahu (linaseemned on väga kasulikud ja neid võiksime süüa iga päev 🙂). Ja annab
samas uue elu peotäiele rabarberile, mis eelmisest koogiteost külmikunurka oli ununenud. Vaat
see on toidu austamine ja väärindamine! Saiavormi maitse küpseb ahjus oi-va-li-seks ja
tekstuuride mitmekihilisus üllatab.
Koostisosad
6-le 2 liitrit saia-,sepiku- ja leivakuubikuid
tuhksuhkrut, roosuhkrut
kaneeli, kardemoni, tonka uba
350 g rabarberit
4 dl Tere Deary kaerakreemi
2 dl Tere Deary kaerajooki
1 tl vanillipastat
3 sl linaseemnejahu + 2 sl maisitärklist
peotäis Just Nature india pähkleid
õli praadimiseks
serveerimiseks Farmi 35% koort
Valmistamine
1. Kuumuta pannil sorts õli. Viska saia-, leiva- ja sepikutükid korraga pannile ja pruunista
segades. Raputa veidike tuhksuhkrut poole pruunistamise pealt juurde - See on Maru
nipp karamellise maitse lisamiseks.
2. Puista maitse järgi lisaks kaneeli, purustatud kardemoni ja riivi suts tonka uba. Lõpuks
heida juurde ka peotäis koredalt hakitud india pähkleid. Kalla pruunistunud servadega
pannisisu (2,8-liitrisesse) keraamilisse ahjuvormi. Kuumuta ahi 200 kraadini.
3. Lõika rabarber koos koorega 5 cm juppideks, maitsesta paari supilusikatäie
roosuhkruga, kalla vormi ja sega läbi. Kastmeks vala kokku kaerakreem ja -jook,
vispelda juurde linaseemnejahu ja maisitärklis, lisa vanillipasta ja maitse järgi roosuhkrut.
Kalla kaste saiatükkidele ja libista saiavorm ahju keskossa umber 30 minutiks küpsema,
kuni kuldpruuni jumeni
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee