“Hammastel ei tohi igav hakata,” ütleb toidukunstnik Maru ja võlub kikerhernejahust pannile
pitsilise omleti ja sellele külmikust päästetud nippest-näppest kokku kõiki meeli paitava täidise,
milles on värve ja lõhnu ja maitseid ja tekstuure nii külluslikult, et silmapilkselt sünnib põues
otsus - ei ühtegi igavat omletti enam, eluseeski!
Täidise jaoks Marul kindlat retsepti pole. Vaata oma külmikusse. Kui seal vajavad päästmist
näiteks mõned šampinjonid, poolik paprika, veidi krimpsus tomat, topsi jäänud kolm
supilusikatäit kodujuustu, veidi majoneesi, üks keedetud kartul, salatilehti jne, siis see kõik on
potentsiaalne omletitäidis. Lähene külmkapijääkidele loovalt, sega neid kokku julgelt, samas
maitsekalt. Haki ja prae vajadusel, maitsesta kartmatult ürtide ja vürtsidega ja täida omlett. See
saab iga kord erinev! Nagu Maru ütleb: “Parim lõppude lõpetamise roog!”
Koostisosad
3-4 tk 100 g kikerhernejahu
3 dl vett
0,2 tl kurkumit
peotäis spinatit ja karulauku
meresoola, musta pipart
praadimiseks õli
peotäis Just Nature seemnesegu serveerimiseks Farmi kodujuustu
1. Pane kõik ained peale õli ja seemnete blenderisse või saumikseri nõusse ja surista
ühtlaseks tainaks. Tainas on vedelavõitu. Jäta ta pooleks tunniks kuni üleöö külmikusse
paisuma. Küpseta tulisel pannil sortsus õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Omletti
pöörama asu alles siis, kui too on end panni küljest lahti lasknud ning pind pitsiline.
Korda ülejäänud tainaga.
2. Kui omlett on taldrikul, tõsta poolele omletile täidis, nõrista peale karulaugupestot ja
keera teine pool peale. Saputa üle seemneseguga.
Karulaugupesto: Pane karulauk, naat ja seemned väiksesse purustajasse või sauseguri nõusse. Vala peale lahke
sorts viinamarjaseemneõli ja surista peeneks. Kui pesto tundub liiga paks, lisa sortsu kaupa õli
ja surista läbi. Maitsesta maitsepärmi, soola ja sidrunimahlaga täiuslikuks.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee