Retseptid
Otsi retsepte

Kilutort kodujuustuga

Liis Taras
Mis võiks olla veel eestipärasem roog kui kilutort musta leivaga? Just, mitte midagi. See siin on tõeline klassik, mille valmistamine käib 1, 2, 3! Soovitame tordi valmis meisterdada juba täna õhtul, et ta saaks üleöö külmkapis mõnusalt tõmmata.

Koostisosad

2 pk vürtsikilu
400 g Farmi toorjuustu
1,5 pk musta leiba
5 keedetud muna
peotäis tilli
peotäis murulauk
3-4 spl Farmi hapukoort
3-4 spl majoneesi
1 pk Farmi klassikalist kodujuustu
sool
1 pk vutimune

Valmistamine

Purusta vürtsikilu, muna ja toorjuust saumikseriga pasteediks.
Lisa pasteedile maitse järgi majoneesi, hapukoort, tilli, murulauku, soola ja sega. Määre võiks jääda pigem vedelapoolne, muidu on oht, et tort jääb kuivaks.
Leivalt lõika ära ääred.
Lao kiht leiba, määri peale segu, siis kodujuust, jälle leib, segu, kodujuust jne. Kõige pealmine kiht segu.
Kaunista vutimunade, järelejäänud maitserohelise ja muu meelepärasega.
Pane võileivatort külmkappi vähemalt 4-tunniks imenduma.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee