Kreemjas peekoni-seenetäidis õhukese krepi vahel - sõrmi limpsima panev pannukas on korralik
kõhutäide, mis koos toorsalatiga sobilik isegi kergeks lõunaks.
Ülejäänud krepid võib moosiga kaetult kõhtu järele lennutada.
Täidis (neljale krepile)
150 g peekoniviile
300 g portobello seeni
50 g beebispinatit
peotäis hakitud murulauku
2 küüslauguküünt
2-3 dl Farmi köögitoorjuustu
soola, musta pipart
Valmistamine
Klopi munad kausis lahti. Läbi sõela hakka lisama jahu vaheldumisi piimaga, segu pidevalt
vispliga kloppides, et tainasse ei jääks tükke. Maitsesta soolaga. Kui võimalik, jäta tainas
pooleks tunniks seisma, et jahu saaks paisuda. Sega tainasse mullivesi - see aitab kaasa krõbedama ääre küpsemisele. Kuumuta pannil või
ja õli segu - rohkem rasva annab krõbedama äärega krepid. Vala kulbitäis tainast panni
keskele ja panni kallutades lase tainal valguda ühtlaselt ümmarguseks pannukaks. Prae
mõlemalt poolelt kuldpruuniks. Puhasta pann paberiga enne järgmise krepi küpsetamist.
Täidis:
Lõika peekoniviilud tükkideks ja pane külmale pannile. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja
lase peekonirasval aeg-ajalt segades sulama hakata. Samal ajal haki koredalt portobellod.
Kui peekon kergelt pruunistunud, viska seened sekka pannile. Lisa viilutatud või purustatud
küüslauk. rae seeni segades, kuni kergelt pruunistuvad. Heida juurde spinat ja lase sel segades
närtsida. Lisa köögitoorjuust, maitsesta täidis soola ja pipraga, keeruta juurde murulauk ja
jaota täidis nelja krepi ühele poolele. Tõsta teine krepipool tekina peale ja söö kuumalt.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee