Retseptid
Otsi retsepte

Valge šokolaadiga kodujuustukook

Ragne Värk

Koostisosad

Põhi:
120 g võid, sulatatuna
225 g kreekereid, soolamata
näpuotsatäis kaneeli

 

Täidis:
400 g valget šokolaadi
200 ml rõõska koort (35%)
3 pk (3x330g) klassikalist kodujuustu (Farmi)

 

Kate
50 g Kreeka jogurtit
150 g toorjuustu, toasooja
0,5 riivitud sidruni koor + mahl
40 g suhkrut


Valmistamine

Peenesta küpsised korralikult, lisa segades juurde sulatatud või ja kaneel. Aseta pool küpsisesegust küpsetupaberiga kaetud ümmarguse koogivormi (22 cm) põhjale.

 

Sulata šokolaad vesivannil. Vahusta koor tugevaks vahuks. Püreesta saumikseriga kodujuust peenemaks ning lisa siis segades juurde sulatatud šokolaad ja rõõsk koor. Sega ühtlaseks ning aseta pool kodujuustusegust vormi küpsisepõhjale. Kata ülejäänud küpsiseseguga ning seejärel laota peale ülejäänud kodujuustusegu. Aseta kook külmkappi tahenema vähemalt 6 tunniks. Seejärel valmista kate: sega kõik katte ained ühtlaseks kreemiks ning kata sellega tahenenud koogi pealne ning ääred. Enne serveerimist hoia külmas vähemalt 45 minutit, et kate ilusti taheneks. Kaunista.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee