Retseptid
Otsi retsepte

Sidrunikeeks mango jogurtiga

Kairi Tähe @foodgraphers

Koostisosad

120g Farmi puuviljasuhkruga mango jogurtit
130g suhkur
3 muna
187g jahu
10g küpsetuspulbrit
1 suure sidruni koor
120ml õli

Valmistamine

Esmalt vahusta kergelt munad ja seejärel lisa ülejäänud komponendid. Minule meeldib sidrunikoor ja suhkur eelnevalt omavahel segada, see annab eriti mõnusa
sidrunimeki.

Vala eelnevalt võitatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures kuni 15-30 minutit.
Kui keeks on kergelt jahtunud, vala üle sidruniglasuuriga. Selleks sega kokku 90gr tuhksuhkurt ja 50ml sidrunimahla.

Ehkki seda pole ilmtingimata vaja, kuid kui soovid oma keeksile veidi pidulikumat välimust,
vahusta 200ml külma vahukoort 200gr toasooja toorjuustuga. Lisa 2tl sidrunimahla, 2 spl
suhkurt ja pisut vaniljepastat. Vahusta tugevaks vahuks (minul võtab see aega umbes 6-7 minutit keskmisel kiirusel) Pritsi tordipritsiga täielikult jahtunud keeksile ja kaunista värskete marjadega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee