Esmalt vahusta kergelt munad ja seejärel lisa ülejäänud komponendid. Minule meeldib sidrunikoor ja suhkur eelnevalt omavahel segada, see annab eriti mõnusa sidrunimeki.
Vala eelnevalt võitatud keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures kuni 15-30 minutit. Kui keeks on kergelt jahtunud, vala üle sidruniglasuuriga. Selleks sega kokku 90gr tuhksuhkurt ja 50ml sidrunimahla.
Ehkki seda pole ilmtingimata vaja, kuid kui soovid oma keeksile veidi pidulikumat välimust, vahusta 200ml külma vahukoort 200gr toasooja toorjuustuga. Lisa 2tl sidrunimahla, 2 spl suhkurt ja pisut vaniljepastat. Vahusta tugevaks vahuks (minul võtab see aega umbes 6-7 minutit keskmisel kiirusel) Pritsi tordipritsiga täielikult jahtunud keeksile ja kaunista värskete marjadega.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee