Retseptid
Otsi retsepte

Klassikaline rosinakeeks

Ragne Värk

Koostisosad

100 g Farmi võid
2  muna
300g nisujahu
0,5tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
200 g suhkrut
100g rosinaid 
poole sidruni riivitud koor ja -mahl
2,5 dl Farmi rjaženkat 3,5%


Valmistamine

Sulata või. Vahusta munad vispliga ning lisa segades juurde sulatatud või. Sega kuivained omavahel, lisa rosinad, sidruni koor ja –mahl, rjaženka, või-munasegu ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi Küpseta 180 kraadi juures u 1 h kuni keeks on kuldpruun ning ilusti läbiküpsenud.

 

NB! Keeks muutub seistes aina mahlasemaks, mistõttu on see kõige parem kolmandal-neljandal päeval!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee