Retseptid
Otsi retsepte

Kevadiselt kerge kana Kreeka jogurti kastmes

Liis Taras

Koostisosad

- võrdses koguses FARMI Kreeka jogurtit ja FARMI petti
- olenevalt sööjate arvust kanarindasid (tavalisse ahjuvormi mahub lahedalt umbes neli fileed)
- küüslaugupulbrit
- paprikapulbrit
- soovi korral kuivatatud peterselli ja tilli
- soola, pipart
- 200 g Cheddar riivjuustu
- mõned peekoniviilud (krõbedaks lastud ja puruks tehtuna)

Valmistamine

- aseta fileed suurde kaussi
- vala peale jogurt, pett ja kõik maitseained (kogused sõltuvad sellest, mitut fileed kasutada, aga marinaad peaks fileed ilusti ära katma)
- mudi marinaad liha sisse ning aseta kauss kaetuna vähemalt 2 tunniks külmkappi
- eelkuumuta ahi 180 kraadini
- vala kausist kana koos marinaadiga ahjuvormi ning raputa peale 200 g riivjuustu
- aseta vorm ahju ning lase kanal ca 30 min küpseda (valmis lihal peaks peaks sisetemperatuur olema 75 kraadi)
- pärast ahjust eemaldamist kata vorm fooliumiga ning lase lihal veel 10 minutit rahuneda
- samal ajal sega kokku oma lemmiksalat
- serveeri koos krõbeda ja salatiga.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee