Retseptid
Otsi retsepte

Banaanileib

Liis Taras

Aeg: 15 min + 50 min ahjus

Kogus: 6-8



Koostisosad

250 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

Näpuotsatäis soola

Pool tl kaneeli

115 g Farmi koorevõid

150 g pruuni suhkrut

2 suurt muna, toatemperatuuril

80 g Farmi Köögi kreeka jogurtit või Farmi hapukoort

4 keskmist väga küpset banaani

1 tl vanilliekstrakti või -pastat

Vaniljevahukoor:

200 ml Farmi vahukoort

1 tl vanilliekstrakti või -pastat

pisut suhkrut


Valmistamine


  • Aseta ahju küpsetusrest madalamale kõrgusele ja eelsoojenda ahi 175 kraadini.
  • Sega suures kausis kokku jahu, küpsetuspulber, kaneel.  
  • Sega miskriga kõrgel kiirusel kreemjaks vahuks või ja pruun suhkur, umbes 2 minutit.
  • Keskmisel kiirusel lisa ükshaaval munad, seejärel jogurt, püreestatud banaanid, vaniljeekstrakt/-pasta.
  • Aeglaselt voldi spaatli abil segu sisse kuivainesegu. Ära ületöötle, kuid veendu, et taigna sisse ei jääks jahuseid õhutaskuid.
  • Vala segu lusika abil võiga määritud leivavormi ning aseta see eelsoojendatud ahju. Küpseta ca 60 min. Poole küpsemisaja peal kata vorm fooliumiga, et hoida leiva ääred ja pealispind kõrbemast. Kontrolli küpsusastet hambatikuga.
  • Tõsta vorm leivaga ahjust välja ning lase tal küpsetusrestil maha jahtuda.
  • Eemalda jahtunud leib vormist ning serveeri vaniljevahukoorega.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee