Retseptid
Otsi retsepte

Kartuli-porru püreesupp

Liis Taras

Koostisosad

400 ml Farmi köögikoort
50 g Farmi koorevõid
2 suurt porrulauku, loputatud ja viilutatud (ainult valge ja heleroheline osa)
4 keskmist kartulit, kooritud ja tükeldatud
1 sibul, hakitud
1 küüs küüslauku, hakitud
1 puljongikuubik/1 sl fondi/ca 0,5 l valmispuljongit (kana või köögivilja)
1 loorberileht
sorts oliiviõli
veidi peenelt riivitud muskaatpähklit
soola, pipart

Valmistamine

Puhasta, pese ja tükelda porru ning ülejäänud köögiviljad.
Kuumuta poti põhjas või ja õli ning hauta selles sibul klaasjaks.
Lisa porru, kartul ning küüslauk ja kuumuta veel mõni minut.
Lisa puljong ja loorberileht ning veendu, et vedelik kataks parasjagu köögiviljad. Maitsesta soola-pipraga. Keeda kuni kartul on pehme ning seejärel püreesta saumikseriga ning lisa koor. Maitsesta muskaatpähkli ja vajadusel veel soola-pipraga.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee