Retseptid
Otsi retsepte

Virsiku-toorjuustukook

Ragne Värk

See koogiretsept on lihtne ning valmib lendleva kiirusega. Pärast ahjus küpsemist saate maitsta rohke toorjuustukattega virsikukooki, mis pisut teistsugusel koogipõhjal oma tõelisi võlusid näitab. Koogi põhi on valmistatud tatra, kookose- ja nisujahust ning tänu sellele on maitse heas mõttes tavapärasest erinev. Ega siis muud, kui põlled ette, käed jahuseks ning kiirelt kööki küpsetama!



Koostisosad

Põhi:
65 g nisujahu
65 g tatrajahu
65 g kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl mett
125 g toasooja võid

Täidis:
1 virsikompott (virsikupoolikud siirupis)
300 g Farmi köögi toorjuustu
200 ml rõõska koort (10%)
2 muna
100 g suhkrut
3 sl mannat
peotäis mandleid


Valmistamine

Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa mesi ja või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Suru tainas 22-24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ning soovi korral ka veidi äärtele.

Aseta virsikupoolikud koogipõhjale ringiliselt (keskele ära pane). Mikserda ühtlaseks toorjuust, koor, munad ja suhkur. Seejärel lisa segades manna. Vala täidis vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 20 minutit, seejärel raputa koogile mandlid ning küpseta veel 30-35 minutit. Seejärel lase koogil jahtuda täielikult!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee