Retseptid
Otsi retsepte

Toorjuustutäidisega kodune õunakook

Ragne Värk

Õunakoogid meeldivad kõigile ning on eriti head just kllaasikese külma piimaga! Järgnevalt üks kodune koogike, mille teeb eriliseks küpsetises laiutav siiru-viiruline toorjuustutäidis. Seesama täidis lisab koogile ka olulist mahlakust. NB! See kook muutub seistes üha mahlasemaks, mistõttu on kõige maitsvam järgmisel või ülejärgmisel päeval.



Koostisosad

5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 dl toiduõli
2 sl sidrunist pressitud mahla
4 muna
ca 5-7 õuna
0,25 tl kaneeli
100 g India pähkleid, hakituna

Täidis:
200 g Farmi toorjuustu, toasooja
2 sl suhkrut


Valmistamine

Sega kuivained omavahel, lisa õli ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa ükshaaval juurde munad, segades iga muna lisamise järel. Täidise valmistamiseks sega toorjuust suhkruga ning lisa 1 sl koogitainast toorjuustusegusse, sega,

Seejärel koori ja tükelda õunad ning lisa koos kaneeli ja pähklitega koogitaignasse, sega. Laota pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse (Ø24cm) koogivormi. Selle peale pane toorjuustusegu ning sega lusikaga pisut ka tainasse. Seejärel laota peale ülejäänud tainas ning küpseta 175 kraadi juures 1 tund.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee