Retseptid
Otsi retsepte

Toorjuustukook hapukoorekatte ja kookoseküpsistega

Maiken

Koostisosad

Põhi:
poolteist pakki Selga küpsiseid. Mina kasutasin 1 pakk klassikalisi ning pool pakki kondenspiima maitselisi küpsiseid
2-3 spl suhkurt
2 spl kookoshelbeid
75gr sulavõid

Täidis:
1 suur pakk Farmi köögitoorjuustu (400gr)
200gr teralisemat ricotta kohupiima
200gr ricotta pastat
3 muna
1 munakollane
150gr suhkurt või lisada maitse järgi juurde

Kate:
300gr Farmi 20% hapukoort
ca 4 sl suhkurt või taaskord maitse järgi

Küpsised
1 munavalge
25gr jahutatud sulavõid
12gr jahu
45gr tuhksuhkurt
45gr kookoshelbeid

ca 50gr tumedat shokolaadi

Valmistamine


Tee küpsistest põhi - nagu ikka purusta küpsised nii peeneks kui võimalik, kuid mõni suurem tükikene võib ka sisse jääda. Lisa suhkur ning kookoshelbed, sega küsisepuruga ning viimasena lisa sulavõi. Suru põhi 26cm läbimõõduga koogivormi. Koogivormi võid katta ka küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 170-180 kraadi kanti ning küpseta põhja paar minutit.

Samal ajal jõuad kiiresti täidise ained kokku mikserdada. Mune pole tarvis eraldi vahustada. Kõik on väga lihtne ja kiire. Ainult suhkurt on soovitav lisada maitse järgi :)

Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta 170 kraadises ahjus koos veevanniga ca tund aega. Vaata, et kook ei hakkaks pealt liigselt pruunistuma.

Kui kook tuleb ahjust välja, lase sellel paar minutit jahtuda ning vala siis sellele peale kate, mille oled kokku seganud suhkrust ja hapukoorest, ning tõsta kuskile külma hanguma ning jahtuma. Mina tegin korraks koogivormi lahti, et kreem vajuks ka koogi äärtele ning siis surusin vormi jälle kinni.

Nüüd on aeg teha krõbedad ja õhukesed kookoseküpsised. Sega selleks omavahel kuivained, siis hakka sisse mikserdama jahtunud sulavõid ning lõpuks lisa munavalge. Peaksid saama pastataolise massi. Võta suur ahjuplaat ning kata see küpsetuspaberiga ning hakka lusikaga sellele taignast ringikesi vormima. ring võiks olla ca 6cm diameetriga. Sellest kogusest saad vähemalt 2 plaaditäit küpsiseid. Küpseta kumbki plaaditäis ükshaaval ning 180kraadises ahjus seni, kuni küpsised on kuldpruunid. Mõni küpseb kindlasti kiiremini aga sellest pole hullu.
Kohe kui küpsised tulevad ahjust välja, pead sa nad kaarjaks keerama. Võid seda teha mõne veinipudeli kaela ümber või siis näppudega. Vaja on tegutseda kiiresti sest küpsised hanguvad hetkega ning siis sa neid enam ei painuta. Aga kuna nad on kuumad on vaja sepa käsi ;)

Kui kook on serveerimiseks valmis (nii 3-4 tunni pärast peaks ta olema päris ilusasti jahtunud) siis võid ta kaunistada küpsistega. Sulata šokolaad vesivannil, kasta küpsis otsapidi sulanud shokolaadi, ning siis torka koogi sisse. Kaunistada võid oma suva järgi. Vastavalt hooajale võid kasutada ka füüsaleid või maasikaid :) Kuid küpsised jäävad igal juhul väga vinged ning on äärmiselt maitsvad!


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee