Retseptid
Otsi retsepte

Leivajogurtikook pähklikattega

Marjo

Koostisosad

Põhi:
2 dl kamajahu
1 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g võid
0,5 dl külma vett
1 dl suhkrut

Täidis:
400 g maitsestamata toorjuustu
800 g leiva-pähklijogurtit
4 munakollast
4 munavalget
0,5 dl kartulitärklist
2 dl fariinsuhkrut
3 sl suhkrut
näpuotsatäis soola

Kate:
30 g riivleiba
1 sl võid
70 g hakitud pähkleid
1 sl suhkrut
40 g riivitud kamašokolaadi
 

Valmistamine

Taina valmistamiseks sega kõik kuivained põhjalikult kokku. Lõika või kuuma vette kastetud noaga kuubikuteks, puista jahusegu peale ja lase 5 minutit pehmeneda. Töötle ained sõrmede või mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks. Tilguta külm vesi puru peale ja suru kätega palliks. Vajuta pall lamedaks kettaks, mähi küpsetuspaberisse ja hoia pool tundi külmas. Suru tainas 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja. Küpseta 200 kraadises ahjus 15 minutit.
Täidiseks mikserda toasoe toorjuust, leivajogurt, munakollased, fariinsuhkur, suhkur ja tärklis ühtlaseks. Teises kausis vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Sega munavalgevaht ettevaatlikult jogurtisegusse. Vala segu eelküpsetatud põhjale. Aseta ahju anum veega. Küpseta kooki 150 kraadises ahjus umbes 2 tundi. Poole küpsemise ajal, kui kook on pealt kaunilt kuldpruun, kata see fooliumiga. Lase valmis koogil järgmise päevani külmkapis seista.
Järgmisel hommikul lõika kook tükkideks ning valmista kate. Katte jaoks rösti pähkleid kuival pannil. Kui pähklid on ilusad pruunikad keera temperatuur madalamaks ning lisa riivleib, või ja suhkur. Pruunista veidi ning tõsta siis pliidilt. Sega pähklisegusse riivitud kamašokolaad. Lase veidi jahtuda ning kata sellega siis koogitükid. Serveeri kohe või tõsta kook tagasi külmkappi ja serveeri hiljem.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee