Kaunilt kirkavärviline küpsetamata siidise vahekihiga ja tarretunud apelsini-porgandi pealiskattega kook on mõnus täiendus porgandikookide maailmas. Koos apelsinimahlaga suudab meie vana hea köögivili porgand väga mõnusa ja koogi tarbeks sobiva maitsekombinatsiooni moodustada.
Kogus: 8-10-le (22-24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm)
Valmistamisaeg: 20 minutit + tarretumiseks vajalik aeg
Koostisosad
Koogipõhi: 150 g Digestive küpsiseid 50 g Farmi võid 50 g sarapuupähkleid
Porgandi-apelsini želee: 2 dl porgandi-apelsinimahla 2-3 sl Vana Tallinna likööri 2 sl rafineerimata roosuhkrut 3 lehte želatiini
Valmistamine
Purusta küpsised ja pähklid köögikombainis peeneks. Sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 22-24 cm koogivormi põhjale.
Vahekihi jaoks keeda porgandid pehmeks ja püreesta blenderis või köögikombainis ühtlaseks. Vajadusel lisa veidi apelsinimahla, kui segu jääb liiga kuiv. Vahusta koor koos suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde toasoe toorjuust. Lisa ka kardemon. Paisuta želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis apelsinimahl ja sulata želatiinilehed kuuma mahla sees. Sega veidi kreemisegu apelsinimahla sisse ja ühenda siis omavahel želatiini-mahlasegu ja kreemi-porgandisegu. Kalla koogipõhjale ja aseta vähemalt paariks tunniks külma.
Katte jaoks paisuta želatiinilehti külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis kastrulis apelsinimahl koos suhkru ja likööriga ja sulata seal sees nõrutatud želatiinilehed. Kalla saadud segu ettevaatlikult kreemi vahekihi peale ja aseta jahedasse vähemalt kolmeks-neljaks tunniks või seniks, kuni kihid on täiesti tarretunud ja kook lõigatav.
Kommentaarid
AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee