Retseptid
Otsi retsepte

Kohev tassisai rosinatega

Tuuli Mathiesen

Mõnusad pontšakad rosinasaiad küpsevad täiesti tavalise tassi või kruusi sees. Nii saavad nad kerkida otse kõrgustesse ja tulemuseks on külluslik mahlane rosinasai. Soovi korral võib selliseid saiu ka muffinivormis või siis ka tavalises keeksi- või koogivormis küpsetada. Farmi toorjuust annab nendele saiadele nauditavalt mahlase sisu.

Kogus: 6-8-le

Valmistamisaeg: 1 tund



Koostisosad

400 g Farmi köögitoorjuustu või skyri

4 muna

2 dl suhkrut

6 dl heledat speltajahu

1 tl soodat

150 g võid + vormide määrimiseks

Vanillisuhkrut

Näpuotsaga soola

1 sidruni mahl + riivitud sidrunikoort

150 g rosinaid


Glasuur:

1 väiksema muna valge, kergelt vahustatuna

4 dl tuhksuhkrut

Kaunistamiseks kuivatatud marju, puuvilju, hakitud pähkleid


Valmistamine

Sega toorjuust suhkru, soola, vanillisuhkru ja riivitud sidrunikoorega. Sulata või ning sega juurde jahu. Ühenda omavahel kreem ja võiga segatud jahu. Vahuta munad kergelt ning sega taina sisse. Sega omavahel sooda ja sidrunimahl kuni see hakkab kihisema ja sega siis koos rosinatega taina sisse. Sega kõik ühtlaseks. Kalla võitatud tassidesse või vormidesse nii, et umbes pool anumast on täidetud. Siis ei kerki saiad üle vormi ääre. Küpseta 180 kraadi juures ca 45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Kui koogid kipuvad pealt liialt pruunistuma, kata nad küpsemise ajal märjaks tehtud küpsetuspaberiga. Tõsta valmis saiad ahjust, lase veidi jahtuda ja kalla siis vormist välja. Jahuta.

Glasuuri jaoks vahusta kergelt munavalge ja sega juurde tuhksuhkur, kuni moodustub parajalt paks glasuur. Tõsta lusikaga jahutatud saiadele peale ning puista peale meelepäraseid marju, kuivatatud puuvilju või pähkleid.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee