Retseptid
Otsi retsepte

Kõrvitsakreem

Ragne Värk

See on justkui väga taljesõbralik versioon kõrvitsakoogist, õigemini maius selle maitsvast täidisest. See on kõrvitsakreemi nö baasretsept, kuid soovi korral võid maitseid täiendada veel lisavürtside, pähklite ning muude sobilike lisanditega. Sobib hästi hommikusöögiks, kui ka toitvaks vahepalaks. Võimalusel võid maiuse isegi 2 päeva varem valmis teha, kuna seistes maitsed vaid täiustuvad!

Kogus: kahele
Gluteenivaba!
Ei ole lisatud täiendavalt suhkrut!



Koostisosad

300 g kõrvitsat (puhastatuna)
kaneeli
2 tl mett
400 g Farmi skyri
4 sl röstitud Kreeka pähkleid + peale raputamiseks (hakituna)
paar näpuotsatäit muskaatpähklit


Valmistamine

Pane väiksemateks tükkideks lõigatud kõrvitsad ahjuplaadile, raputa peale  u 0,5 tl kaneeli ning piserda peale mesi. Rösti 180 kraadi juures 30-45 minutit ehk seni, kuni kõrvits on täiesti pehme. Suru kõrvits seejärel kahvliga puruks ning sega kokku skyr´iga. Lisa pähklipuru, muskaatpähkel ja näpuotsatäis kaneeli, sega. Serveerides raputa peale röstitud Kreeka pähkleid.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee