See hea soolane amps küpseb eriti mõnusal toorjuustu lisandiga muretaignal. Rukkijahu tainas on ideaalne täiustus kilule, kokku
klassikaline kooslus, natukene pidulikumas vormis.Kaheteistkümnele.
Tainas:
100 grammi Farmi toorjuustu
100 grammi Farmi võid
1 muna
100 grammi rukkikama
50 grammi nisujahu
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
Pakk vürtsikilufileesi
1-2 keedetud muna
50ml koort
1 muna
Murulauku-tilli
Soola-pipart
Taina valmistamiseks sega kokku toasoojad või, muna, toorjuust. Teises kausis sega kuivained. Kombineeri koostisosad ja sega kahvliga ühtlaseks. Ära üle sega! Aseta tunniks külmkappi tahenema.
Suru jahtunud tainas lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.
Täidise jaoks haki keedetud muna, murulauk ja till. Sega kokku sool-pipar, koor ja muna ning vala tainale. Laota peale kilufileed, puista üle hakitud munaga, kaunista murulaugu ja tilliga.
Küpseta 170kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni keskosa on hüübinud ja tainas kuldne.