Retseptid
Otsi retsepte

Toorjuustu-muretaignal kilupirukas

Kätrin Maidla

See hea soolane amps küpseb eriti mõnusal toorjuustu lisandiga muretaignal. Rukkijahu tainas on ideaalne täiustus kilule, kokku 

klassikaline kooslus, natukene pidulikumas vormis. 

Kaheteistkümnele.

Koostisosad

Tainas: 

100 grammi Farmi toorjuustu

100 grammi Farmi võid

1 muna

100 grammi rukkikama

50 grammi nisujahu

0,5 tl soola

0,5 tl küpsetuspulbrit

 

Täidis: 

Pakk vürtsikilufileesi

1-2 keedetud muna

50ml koort

1 muna

Murulauku-tilli

Soola-pipart

 


Valmistamine

Taina valmistamiseks sega kokku toasoojad või, muna, toorjuust. Teises kausis sega kuivained. Kombineeri koostisosad ja sega kahvliga ühtlaseks. Ära üle sega! Aseta tunniks külmkappi tahenema. 

 

Suru jahtunud tainas lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. 

Täidise jaoks haki keedetud muna, murulauk ja till. Sega kokku sool-pipar, koor ja muna ning vala tainale. Laota peale kilufileed, puista üle hakitud munaga, kaunista murulaugu ja tilliga.  

 

Küpseta 170kraadises ahjus 35-40 minutit, kuni keskosa on hüübinud ja tainas kuldne. 


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee