See on täiesti iseseisva roa eest. Herned, toorjuust ja peekon moodustavad ideaalse koosluse. Pošeeritud muna on veel kirsiks tordil!
kahele
2
muna
1 sl äädikat
300 g herneid (külmutatud)
soola, pipart, oliiviõli
4 suitsupeekoniviilu
4 sl toorjuustu (maitserohelisega)
1 tl värsket hakitud tüümiani
Esmalt valmista pošeeritud munad: aja vesi potis keema, lisa äädikas ning löö muna vette. Keeruta lusikaga vette väike keeris. Keeda 2-3 minutit ning aseta seejärel majapidamispaberile nõrguma. Valmista samamoodi ka teine muna.
Keeda herneid soolaga maitsestatud vees paar minutit, nõruta. Haki peekoniviilud väikesteks tükkideks ning kuumuta neid pannil kuni rasv on piisavalt välja sulanud, siis lisa pannile herned. Kuumuta hetk ning lisa toorjuust. Tõsta pann tulelt ning sega toorjuustu hernestega, kuni see on sulanud. Lisa tüümian ning serveeri koheselt koos pošeeritud munaga. Raputa veel peale musta pipart ja pisut oliiviõli.