Retseptid
Otsi retsepte

Glamuurne kasukas

Marju Lipand
Pikad ja pimedad õhtud hakkavad vaikselt kujunema. Seega pole kaugel aeg, kui selle pimeduse säratab valge lumi ja käre külm. Ja talvesse ei ole miskit sobivamat kui vene kulinaariast alguse saanud toidud. Näiteks kasukas, mida võib esitada õige pisut glamuursemal moel, nii sobib ta ka väga pidulikku õhkkonda, nt jõululauale või aastavahetusepeole.

Lihtsuses peitub võlu. Oluline, et oleks õiged komponendid, maitsed ja õiges järjekorras. Peenelt riivitud keedetud kartul maitseb pähkliselt ja keegi ei tunne lihtlabast kartulit enam äragi.

Koostisosad

Soolaheeringas peab olema õige, see peaga.

Kastmeks segada kokku jogurt! (mitte hapukoor) ja majonees võrdsetes kogustes. Eriti hea kui Farmi kreeka jogurt.

Ained laduda kaussi värvi järgi, alustades tumedamast.

1 keedetud peet

3-4 keedetud porgandit

3-4 keedetud kartulit

1 sibul, peenelt hakitud

1-2 korralikku peaga soolaheeringat, puhastatud ja hakitud

4-5 keedetud muna

500 ml Farmi kreeka jogurtit

500 ml majoneesi

Valmistamine

Juurikad keeta eelmisel päeval valmis, lasta jahtuda. Koorida ja riivida peene riiviga. Laduda õrnalt kaussi riivitud peet, siis porgand, seejärel kartul. Seejärel hakitud heeringas ja sibul. Valada kastmeks peale jogurti ja majoneesi segu. Kõige peale panna keedetud munad- hakitud või keedetud.

Enne serveerimist lasta mõned tunnid jahedas seista.

Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee