Retseptid
Otsi retsepte

Valge šokolaadiga vaht rabarberi-ingverikastmega

Tuuli Mathisen

Lihtne ja samas hõrgult maitsev kevadine magusroog, mis aitab meie kaunisroosal hapukal rabarberil väärikalt särada. Vahune valgest šokolaadist magusust saanud köögikreem suudab särtsaka rabarberi-ingveri kastmega kaunilt ja kirglikult tangot tantsida ja sööjatel ei jäägi muud üle, kui seda kooslust lihtsalt nautida.

Kogus: 4-6-le

Valmistamisaeg: 20 minutit + tahenemiseks vajalik aeg



Koostisosad

300 g Farmi köögikreemi, toorjuustu või skyri

2 dl 35%-list koort

1 vanillikaunast kraabitud seemned või 1 tl vanillisuhkrut

100 g valget šokolaadi, peeneks hakituna

Rabarberi-ingveri kaste:

4 rabarberivart, tükeldatuna

Pöidlasuurune jupp ingverit, riivituna

1 dl suhkrut

1 dl valget veini

Laimimahla


Valmistamine

Valmista esmalt rabarberi-ingverikaste. Selleks kuumuta potis valge vein koos suhkruga keemiseni. Lisa tükeldatud rabarber ja ingver ning keeda vaiksel kuumusel ca 10 minutit, kuni rabarber on parajalt pehme. Maitsesta laimimahlaga. Tõsta kõrvale ja jahuta.

Valge šokolaadi vahu jaoks sulata tükeldatud valge šokolaad vesivannil. Vahusta koor koos toorjuustuga ning kalla siis sulatatud valge šokolaad sinna sisse. Lisa ka vanilliseemned või vanillisuhkur ja sega kõik läbi. Jaota kreem magustoidupokaalide vahel laiali ning tõsta jahedasse 1-2 tunniks tahenema. Serveerides tõsta peale rabarberi-ingveri kastet.


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee