Retseptid
Otsi retsepte

Marineeritud peedi ja redise salat kitsejuustuvahuga

Tuuli Mathiesen
 

Värvikirev ja kirgas lihtne salat on kui ood värvilistele köögiviljadele. Kui sul õnnestub leida erivärvilisi köögivilju – lillat porgandit, kollast peeti või muud põnevat – siis kasuta neid julgelt ise uusi värvikombinatsioone luues. Köögiviljadele seltsi säti aga kreemine köögikreemi-kitsejuustuvaht, mis aitab krõmpsuvad köögiviljad omavahel kaunilt kokku sobitada.

Kogus: 4-le

Valmistamisaeg: 15 minutit



Koostisosad

6 redist, õhukeste viiludena

1 kollane peet, õhukeste viiludena

1 valge redis, õhukeste viiludena

1 suurem lilla porgand, õhukeste viiludena

Punast sibulat, õhukeste viiludena

8 vutimuna, keedetuna

Peedimahla

Söödavaid õisi

Soola ja pipart

1 dl oliiviõli

1 sidruni mahl

Pisut mett

Värskeid ürte


Kitsejuustukreem:

100 g pehmet kitsejuustu või kitsepiimast toorjuustu

200 g Farmi köögikreemi, toorjuustu või skyri

Veidi soola ja pipart


Valmistamine

Sega kokku oliiviõli, sidrunimahl ja veidi mett. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta redised, peet, porgand ja sibul marinaadi sisse. Kui kasutad värvilisi köögivilju, marineeri neid eraldi, muidu hakkavad värvid segunema. Keeda vutimunasid ca 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta külma vee all ja koori. Tõsta umbes viieks minutiks peedimahla sisse. Vahusta köögokreem õhuliseks. Hõõru kitsejuust ühtlaseks ja ühenda siis  kreemiga. Töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

Säti taldrikule marineeritud köögiviljad, lisa kas lusikaga või pritskotiga kitsejuustukreem. Säti juurde pooleks lõigatud vutimunad ning kaunista värskete ürtide ning söödavate lilledega. Serveeri kohe.

 


Kommentaarid

AS Farmi Piimatööstus, Linda 15, 41536 Jõhvi, Tel. +372 332 1404 piim@farmi.ee